Het geheim van pop up Baut

Pop-up: nieuwe trend, maar hoe is het om steeds te verhuizen en weer ‘opnieuw’ te beginnen?: Baut ‘fixt het steeds weer’ en met success! Hoe doen ze dat?

Wat is een pop-up restaurant?

Leegstaande panden worden optimaal benut doordat ze tijdelijk tot hippe restaurants en bars worden omgetoverd. Zij worden bekend gemaakt via social media en trekken vooral via mond tot mond reclame veel publiek. Deze trend is een aantal jaar geleden overgewaaid uit Engeland, Berlijn en Amerika. Vooral in grote steden als Rotterdam en Amsterdam maar ook in andere steden poppen ze op. Een mooie kans voor prachtige panden die eerst leegstonden omdat men er geen investeerders voor konden vinden. Bovendien hoeft een ondernemer van een pop-up restaurant niet bang te zijn voor een faillissement omdat het restaurant altijd maar tijdelijk geopend is. En vaak krijgen pop-ups veel publiciteit en is er veel ruimte creativiteit. Ideaal!

Is pop up wel zo ideaal?

Maar zitten er ook nadelen aan het steeds weer verhuizen? Er is nooit tijd om proef te draaien, want meestal heb je als restaurant eigenaar maar 6 maanden. Blijven de gasten wel komen op een andere plek? BAUT in Amsterdam start voor de 4e keer op een nieuwe locatie. En met succes!

Het geheim van BAUT

Vorige maand opende de 4e editie van BAUT op de derde verdieping van het voormalig V&D gebouw aan de Rokin in Amsterdam onder de naam BAUT & Dreesmann (B&D). Hier zal het tijdelijke restaurant met aparte bar waarschijnlijk een halfjaar blijven zitten.  De voormalige personeelsingang is de ingang van het restaurant. Oud-medewerkers van het failliete warenhuis waren uitgenodigd voor de openingslunch.

 

pop-up-restaurant-Amsterdam
Baut in Amsterdam Oost
Baut Zuid buiten
pop-up-restaurant-Baut-Zuid
Baut Zuid

 

Restaurant Baut is sinds de opening in 2012 aan de Amsterdamse Wibautstraat als pop-up steeds naar een andere locatie verhuisd. Baut opende in het voormalige pand van Het Parool en Trouw, waar al vanaf het begin duidelijk was dat ze er maar tijdelijk terecht konden. Sinds de sluiting begin 2015 trok Baut steeds als een ‘moving circus’, zoals zij zichzelf noemen, voor enkele maanden naar een nieuwe locatie. Dat was achtereenvolgens een oude Citroëngarage bij het Olympisch stadion (BAUT ZUID), op de Zuidas (BAUT ZUIDAS) en nu in hartje centrum.

Baut en Dreesmann
Baut en Dreesmann
Baut en Dreesmann
Baut en Dreesmann
Baut Zuidas
Baut Zuidas

Nu dus in het oude V&D gebouw aan het Rokin (BAUT&DREESMANN, B&D), met fantastisch uitzicht over de stad en waar je 7 dagen per week de hele dag kan heerlijk kan eten, drinken en genieten van kunst, design en muziek. Ook kan je er terecht kan voor exposities en voorafgaand aan je diner kan je er heerlijk borrelen aan de bar. BAUT is dé manier om leegstaande panden die op het punt staan hun ziel te verliezen opnieuw betekenis te geven. Het toetreden van het voormalige V&D pand combineert alle losse schakels weer opnieuw. Meer dan op iedere voorgaande locatie krijgen verloren aspecten van het pand weer een invulling. Zo worden paskamers waar niet meer wordt gepast bestempeld tot plaskamers.Michiel van der Eerde is een van de eigenaren en de chef. Michiel deed eerder zijn kennis en ervaring op bij de Hoefslag, Bokkedoorns, Oudsluis, Het Amstel Hotel (en andere sterrenrestaurants) en is intussen bekend door zijn verschijning in het programma MasterChef. Ook was hij verantwoordelijk voor de horecaconcepten van IQ Creative: Envy, Nevy, Supperclub, Mazzo en Nomads.De nieuwe locatie gaat gepaard met een uitbreiding en vernieuwing van het keukenteam. Zo heeft Michiel sinds kort de ervaren Jordi Schaeken aan zijn zijde waarmee hij samen met zijn team de uitdaging aangaat om nieuwe, spannende gerechten te creëren die passen binnen de op werelddelen geïnspireerde kaart van BAUT.

Binnen 6 maanden je investering terugverdienen

Omdat door BAUT de investeringen binnen 6 maanden terugverdiend moeten worden is het keihard werken maar ook slim zijn. Veel aandacht gaat uit naar vernieuwing en verbetering van het eten en de service zodat hun gasten steeds weer met een goed gevoel de deur uit gaan…en dus ook weer terugkomen. Ook is het van belang dat zij een optimaal rendement halen uit hun drankverkoop. Vanaf het begin in de Wibautstraat is er dus gekozen voor tapautomatisering. Zodat, door minimalisatie van verspilling (juiste dosering) en controle van de drankverkoop door de registratie van de getapte glazen, een goede marge op drankverkoop mogelijk is. Van Duijnen Horeca Service helpt BAUT hierbij en zorgt ervoor dat de tapautomatisering steeds mee kan naar een nieuwe locatie.

Marge op drankverkoop verbeteren? Gratis advies!

Graag vertellen wij je meer over onze oplossingen om meer marge uit je dranken te halen, bijvoorbeeld met een geautomatiseerde biertap en met een  automatische tapinstallatie voor wijn, gedistilleerd en frisdrank.

Bel 036 538 78 78 of stuur een mailtje naar info@vanduijnenhoreca.nl voor een vrijblijvend advies of vraag direct scherpe offerte aan.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (max 4x per jaar) en blijf op de hoogte van noviteiten op het gebied van horeca en ontvang uitnodigingen voor toekomstige vakbeurzen & events.

 

Over Van Duijnen Horeca

Wij helpen horeca ondernemers met duurzame oplossingen in tap- en koeltechniek om het maximale uit hun onderneming te halen. Je kunt bij ons terecht voor een advies, de installatie en het onderhoud. De one stop shop voor je dranktechniek met een oplossing op maat.

Over Van Duijnen Horeca Service

Deze bedrijven werken al met ons samen

Tafel biertap in karaoke kamer Amsterdam