Menu

Top 5 voor het verbeteren van je marge

De horeca heeft de afgelopen jaren veel voor hun kiezen gekregen. Stijgende kosten zoals de hogere bierprijzen, toegenomen accijnzen, maar ook het rookverbod en de verhoging van de leeftijdsgrens voor alcohol of toenemende concurrentie. De marges zijn hierdoor steeds meer onder druk komen te staan.

Er zijn aspecten die een grote rol spelen bij het verbeteren van je marge.

Hier lees je welke handigheden jou kunnen helpen ontwikkelingen te compenseren en je marge te verhogen.

  1. Beheers je personeelskosten: kijk naar een goede samenstelling van je team waarbij je naast de meer ervaren vaak iets oudere medewerkers ook jonger (goedkoper) personeel inzet. Bedenk daarbij dat je vaste personeelsleden elk jaar een jaartje ouder worden en de loonkosten daardoor toenemen.
  2. Betere personeelsplanning : zorg ervoor dat je niet meer vaste medewerkers hebt dan nodig in de normale/rustigere periode en werk in het hoog seizoen vooral met oproepkrachten. Als het rustiger is door bijvoorbeeld tegenvallend weer dan kan je hen best een dagje naar huis sturen.
  3. Onderhandel over de huurprijs. Elke besparing op deze maandelijks terugkerende post betekent onder de streep weer extra rendement! Uiteindelijk is een verhuurder er ook niet bij gebaat als het pand leeg komt te staan. Lees meer over ideale huurprijs.
  4. Kijk goed naar je inkoopkosten en dan vooral in verhouding met je omzet. Maak je personeel ervan bewust dat alles wat zij weggeven of vergeten af te rekenen uit jouw zak gaat. Realiseren zij zich wel dat elk beetje bier dat bij het tappen naast het glas wegstroomt of extra wijn voor een lekker vol glas uiteindelijk door jou wordt betaald? Maak hier duidelijke afspraken over. Hou bovendien regelmatig bij hoeveel liter bier je inkoopt en hoeveel je verkoopt. Als dit verschil heel groot is, neem dan gelijk maatregelen. Heb je het gevoel dat er bij jou veel drank “verdwijnt”? Dan kan je overwegen je taps te laten automatiseren zodat je hier grip op krijgt.
  5. Omzet verhogen: probeer dalmomenten te verbeteren. Iedereen kent de klassieke happy hour, maar denk bijvoorbeeld eens aan leuke ontbijtsessies. Organiseer een wijnproeverij waarbij je bijzondere wijn- spijs combinaties samenstelt. Of een gin proeverij? Of een proeverij van speciaalbier? Bedenk aantrekkelijke acties zoals kinderen eten pizza voor 3 euro als je voor 8 uur klaar bent. Zo creëer je twee shifts zonder dat jouw gasten dat als vervelend ervaren. Of een gratis snackje bij het bestellen van een fles wijn tijdens de borreluren. Of organiseer tot slot een leuk event waarmee je ook weer publiciteit krijgt en communiceer dit via social media.
Café restaurant Poppodia Theater/schouwburg
Mail dit bericht

Reacties

Reageren op deze blog

Deze bedrijven
besparen al dankzij
Van Duijnen
Horeca Service
Zelfbedieningsbar Star Lodge hotelTapinstallatie van Van Duijnen Horeca Service