Menu

Duurzame centrale koelunit

25% minder energieverbruik en lagere CO2-uitstoot

Als horecaondernemer wil je, naast kosten besparen, ook verantwoordelijkheid nemen als het gaat om duurzaam ondernemen. Daarom kiezen veel ondernemers voor ZEAS koeloplossingen waarmee je voedsel en dranken duurzaam en efficiënt kan koelen. Het energieverbruik hiervan ligt veel lager en je beperkt de CO2 uitstoot van je onderneming aanzienlijk. En bovendien levert het je een flinke kostenbesparing op!

Duurzaam én efficiënt koelen

Met een super zuinige ZEAS unit worden je koelingen centraal vanaf één locatie gekoeld door middel van een centrale koelunit die je overal kan plaatsen, bijvoorbeeld op het dak. Een ZEAS is gemiddeld maar liefst 25% zuiniger dan een conventionele koelunit. De energiebesparing is natuurlijk nog veel groter als je het gaat vergelijken met allemaal losse (stekkerklare) buffetten met ieder een eigen koelcompressor.

Bespaar energie met een ZEAS centrale koelunit

Werk je met meerdere stekkerklare koelbuffetten (met ieder een eigen aggregaat) dan verbruik je veel energie. Steeds als je de deur van de koeling opent komt er warmte binnen en zal de koelmotor opstarten. Het aanspringen van de koelcompressor kost het meeste energie. Wanneer je werkt met één centrale koelunit (zoals de ZEAS) heb je dus niet allemaal losse koelcompressors die veel energie verbruiken.

Veel energie wordt bespaard door een revolutionaire technologie die ervoor zorgt dat alleen de op dat moment vereiste hoeveelheid koudemiddel wordt rondgestuurd. Het koelt constanter en het aantal starts en stops van de koelunit worden gereduceerd wat extra energie en slijtage bespaart.

“Voor mij was deze keuze snel gemaakt. Geen losse koelcompressors die veel warmte afgeven, maar één unit die energiezuinig is. Hiermee bespaar ik op mijn energierekening en kosten voor onderhoud”.

“Milieubewust zijn en aandacht voor duurzaam ondernemen hoort ook bij goed en modern ondernemerschap.”

Marcel van Breda , eigenaar Louie Louie, Lux en Weber

Lees ook in KHN Magazine waar de eigenaar van Louie Louie in Amsterdam vertelt over de voordelen.

ZEAS centrale koelunit

ZEAS energiezuinige centrale koelunit

Compact systeem, gelijktijdig koelen én vriezen van meerdere afnemers

Een traditionele centrale koeling is meestal een samenbouwoplossingen welke meestal bestaat uit meerdere compressoren, een schakelkast ter aansturing en een losse condensor. Deze losse delen nemen niet alleen meer ruimte in beslag maar leveren ook een lager rendement t.o.v. een ZEAS unit.

Op één zo’n compacte centrale koelunit, die gelijktijdig kan koelen én vriezen, kan je meerdere afnemers aansluiten. Zoals biertanks, barkoelkasten, fustenkasten, koelcellen. Via een kleine Booster unit kan je zelfs vriescellen aansluiten op hetzelfde centrale koelsysteem. Dit is uniek want normaliter kunnen koel- en vriescellen niet op hetzelfde koelsysteem geïnstalleerd worden!

Ruimte besparing, frissere werkruimte en minder geluidsoverlast

Heb je achter je bar allemaal losse (stekkerklare) koelbuffetten met ieder een eigen koelcompressor, dan zijn de voordelen van de centrale ZEAS koelunit nog veel groter. Zo heb je, doordat het motordeel van alle barkoelingen komt te vervallen, veel meer effectieve ruimte onder de bar. Bovendien heb je een veel koelere en frissere werkruimte achter de bar (geen warme lucht die uit de losse koelmotoren komt). En ook geen gebrom meer van meerdere koelaggregaten.

Veel horecaondernemers profiteren al van de voordelen van één centrale koelunit van Van Duijnen Horeca zoals:

Alle voordelen van een centrale ZEAS koelunit nog even op een rijtje:

  • 25% minder energieverbruik en lagere CO2 uitstoot
  • Ruimte besparend; één compacte unit voor koelen én vriezen
  • Warmte en geluidsoverlast niet meer in je zaak
  • Snellere installatie
  • Minder onderhoudskosten (i.p.v. meerdere losse koelcompressors heb je één centrale unit)
  • Zeer laag geluidsniveau (minder dan 40Bb)
  • Geschikt voor bediening op afstand
  • Onbeperkte mogelijkheden qua toepassingen en vermogen
  • Kan tevens worden voorzien van warmte terugwinning

Duurzaam ondernemen, ook iets voor jou?

Van Duijnen Horeca Service houdt zich dagelijks bezig met duurzame oplossingen voor de horeca. Niet alleen met energiezuinige koelsystemen maar ook bijvoorbeeld tapautomatisering waarmee je als horecaondernemer bierverspilling tot het minimum reduceert. Bel of mail ons voor meer informatie of vrijblijvend advies.

Lees ook onze blogs over duurzaam ondernemen in de horeca of hoe Van Duijnen de CO2 uitstoot reduceert en zelfs volledig compenseert.

 

Deze bedrijven
besparen al dankzij
Van Duijnen
Horeca Service
jeroen en Dennis DeDAKKAS