Menu

Hoe zorg je voor een goedlopend terras?

De lente is officieel weer begonnen, het weerbericht voor morgenmiddag geeft 17 graden aan! Staat jouw terras al klaar? Zie hier ook onze tips voor een goedlopend terras om meer omzet te halen uit jouw terras.

Hoe kan je meer omzet halen uit je terras en het rendement verhogen? Tips om meer rendement te halen.

Tip nummer 1 is: Zorg dat je gasten altijd zo snel mogelijk kunnen bestellen. Dit is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer gasten op een sfeervol en schoon terras arriveren met snelle en goede bediening, is de kans aanzienlijk groter dat je meer omzet draait! Aan de andere kant hebben we een schreeuwend tekort aan gemotiveerde, hardwerkende terrastoppers. Het is dus voor de gemiddelde horecaondernemer best een flinke uitdaging om altijd een snelle en goede service te leveren. Wel zijn er diverse tools beschikbaar om je hierbij te helpen, hieronder kun je enkele voorbeelden vinden.

Efficiënte communicatie

Bij een gemiddeld terras moeten de medewerkers flink wat afstanden afleggen. Een keer kijken hoeveel stappen er door jouw medewerkers op een gemiddelde terrasdag gezet zijn is waarschijnlijk een behoorlijke ‘eye-opener’. Even een rietje halen, even een drankje omwisselen of aangeven dat de gast een allergie heeft. Als ze voor iedere keer heen en weer moeten, maken ze onnodig veel meters. Terwijl een andere collega toch al naar buiten komt en het gemakkelijk mee kan nemen. Een communicatie middel met oortjes kan hierbij een goede uitkomst zijn. Zo kunnen je medewerkers onderling aangeven wanneer er een tafel vrij is, iets out of stock is of er een gedeelte mist van de bestelling.

Trilseintje

Ook zijn er horloges op de markt die kunnen gaan trillen als een medewerker bijvoorbeeld naar binnen moet komen om het eten mee te nemen of dienblad op te halen bij de bar. De gasten merken hier niets van! De medewerker loopt niet voor niets naar binnen, dit resulteert in minder onrust of een onbemand terras.

Keukenscherm

Nog een prachtig systeem om rust te creëren in jouw zaak is een keuken management systeem. Zonder hardop te moeten communiceren, wat nu een zeer gebruikelijke manier is, kan iedere medewerker in de keuken zien binnen welk tijdslimiet welke gerechten meegegeven moeten worden. Bij de pass komt dan een overzicht waar de bediening precies kan zien wat voor welke tafel klaarstaat om het geruisloos mee te nemen. Dat is wel even wat anders als al dat annonceren en herhalen met allerlei ruis op de achtergrond. Kijk hier voor een voorbeeld van een dergelijk system.

Betere personeelsplanning

Ook zijn er personeelsplanners met vele waardevolle functies. Waar je vroeger zelf je rooster overschreef of een foto maakte hiervan heb je dit automatisch zichtbaar in je app. Hier kunnen ze gewerkte uren zien, de nog op te nemen vakantie uren, met wie ze werken, de telefoonnummers van collega’s én jij kunt handige berichten sturen naar je medewerkers. Vooraf iedereen inlichten over de nieuwe menukaart, specifieke acties, noem maar op! Hiermee is het dus niet meer nodig om iedereen op één moment bij elkaar te hebben voor instructie.

Laat automatisering voor je werken

Wist je dat tapautomatisering jou ook helpt om sneller en slimmer te werken en meer inzicht én controle te krijgen over je drankenstromen? Lees hier over hoe je een einde maakt aan kasverschillen en onnodige verspilling.

Hier nog meer over hoe je automatisering voor je kan laten werken, tijdens de Terras Bootcamp 2019 van Misset Horeca zijn gepresenteerd.

Goed ingewerkt is het halve werk

Het is erg belangrijk dat jouw personeel goed wordt ingewerkt. Wil je hier meer over weten lees dan deze tips: tips voor inwerken nieuwe medewerkers in het terrasseizoen.

Aantrekkelijk terrasmeubilair

Heb je het gevoel dat jouw terrasmeubilair toch niet meer zo aantrekkelijk is en wil voor de zomer nog vernieuwen? Lees dan hier wat de nieuwe trends zijn in horeca terrasmeubilair.

Wil je op de hoogte blijven van noviteiten op het gebied van horeca en uitnodigingen voor toekomstige horecavakbeurzen en events ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief

Café restaurant Hotel Sportclub
Mail dit bericht

Reacties

Reageren op deze blog

Deze bedrijven
besparen al dankzij
Van Duijnen
Horeca Service