Is jouw bar goed geregeld?
Café Reynders, Amsterdam
Totaalproject

Café Reynders verhoogt bieromzet

Over biertaps, bierkoelingen en veertien bieren van de tap

Café Reynders werkte in de jaren tachtig voor het eerst samen met Van Duijnen om de taps te automatiseren. En nu weer. Samen met de pandeigenaar (Bavaria) is er een plan gemaakt. Er zijn diverse nieuwe koelingen geïnstalleerd, een centraal koelsysteem, een brugzuil met veertien geautomatiseerde taps, fustenkasten, een koelcel, geautomatiseerde non-drips, en een ABC-schenksysteem voor gedistilleerd. Kit: ‘We hebben nu één groot tappunt met uitgebreide bierkoeling. Het voordeel is dat het bier nu tot aan de biertap tuit gekoeld is. En de taps op een rij zien er ook nog eens mooi uit. We hebben onze bar vernieuwd en ons assortiment uitgebreid. Hierdoor trekken we nu meer lokale doelgroepen aan. We kunnen Reynders positioneren als een Nederlands/Belgisch speciaalbierencafé, met veertien bieren van de tap, zo verhogen wij onze bieromzet.’

Tips over hoe jij je bieromzet kunt verhogen in je horecazaak

Efficiënter werken en een hoger rendement

De tapautomatisering scheelt de ondernemers tijd en geld, want elk getapt glas wordt automatisch gedoseerd en geregistreerd. Dat betekent minder verspilling, efficiënter werken en een hoger rendement.

Onze bieromzet is sinds de nieuwe barinrichting flink omhoog gegaan

Perfect gekoeld en betere kwaliteit van het bier

Kit: ‘De koelunits zijn nu op één centraal koelsysteem aangesloten, dat buiten is geïnstalleerd. Vroeger hadden we alle bierkoelingen in de kelder staan, daar zijn we nu gelukkig vanaf. En de energiekosten zullen dit jaar ook zeker lager uitvallen.’ Kit vertelt enthousiast over de fusten die onder de bar zijn geplaatst. ‘Dat is een enorme vooruitgang! Als je bedenkt dat de gemiddelde leiding uit de drankopslag in de kelder van fust naar glas acht tot tien meter is, en bij ons maar twee meter, dan heb je dus zeer weinig tapverlies. De kwaliteit van het bier is daardoor ook veel beter. De speciale bieren kunnen nu ook van de tap komen, want die zijn langer houdbaar. Kortom, elk getapt glas komt nu perfect gekoeld, rechtstreeks uit het fust. Daar ben ik erg blij mee en onze klanten ook; dit merken we aan de hogere omzet.’

Sjirk vult zijn zoon aan: ‘Onze bieromzet is sinds de nieuwe barinrichting flink omhoog gegaan. We hebben het vooral gedaan om de kwaliteit van het bier te verbeteren, maar dat de omzet zo is gestegen, is natuurlijk mooi meegenomen.’

Professionele samenwerking

Over de samenwerking met Van Duijnen spreken de heren lovend: ‘Van Duijnen heeft hier vier dagen lang de klok rond gewerkt. In korte tijd hebben ze het zeer professioneel aangepakt. Daar waren we wel van onder de indruk. We hadden geen enkel moment het idee dat het niet zou lukken. Terwijl er toch altijd verrassingen langskomen in zo’n oud pand. Maar Van Duijnen heeft alles snel en adequaat aangepakt, zodat we de planning hebben gehaald. We hebben voor Van Duijnen Horeca Service gekozen, omdat je wilt samenwerken met een professionele partij, die 24/7 voor je klaar staat. Als je contact opneemt met hun servicedesk, word je snel teruggebeld met een oplossing, meestal al binnen een uur.’

Van Duijnen Horeca denkt mee

Sjirk: ‘Daar was ik wel verbaasd over. Ik had er weinig vertrouwen in. Voor onze andere horecazaken werken we met verschillende leveranciers. Daar hebben we niet altijd goede ervaringen mee. Van Duijnen Horeca is echt 100 procent beter, qua technische kennis en service. Ze denken mee en dragen goede oplossingen aan. Dat is belangrijk voor ons én voor onze klanten.’

Wil je weten hoe andere de samenwerking met Van Duijnen Horeca ervaren? Ronald Bolhuis | Stadshavenbrouwerij, Ernest van de Voort | Albron, Bart Kuijpers | Stadion Feijenoord

Innovatief ondernemen, ook iets voor jou?

Van Duijnen Horeca Service houdt zich dagelijks bezig met innovatieve en duurzame oplossingen voor de horeca. Niet alleen met tapautomatisering, maar ook bijvoorbeeld met energiezuinige koelsystemen. Wil je meer weten voordelen voor jouw bedrijf en rendement? Bel of mail ons voor meer informatie of vrijblijvend advies.

Lees ook: hoe je tot 25 % minder energieverbruik en lagere CO2-uitstoot realiseert

Tel: 036 -538 78 78

Email: info@vanduijnenhoreca.nl

www.vanduijnenhoreca.nl

Meer zoals dit …

DashBar was dé doorslaggevende factor
“Een betrouwbare samenwerking is veel waard. In het beginsel heb je dan ook een streepje voor op anderen. Toch hebben we ook zeker gekeken naar andere aanbieders. Tapautomatisering DashBar won het voor ons van de…
Tapautomatisering maakt het makkelijker
Mark Molenaar (hoofd horeca) vertelt o.a. over: zijn reis richting Nighttown tot Worm, centiliters per biertje, wat een must is voor gesubsidieerde poppodia en wat -niet- de kunst van het barkeeperschap zou moeten bepalen.