Menu

Opstart handleiding postmix installatie (frisdrank installatie)

Het ziet er naar uit dat sommige horecabedrijven binnenkort geleidelijk de deuren weer kunnen openen. Als horecaondernemer wil je een frisse start waarbij je snel weer helemaal ‘up en running’ bent. Goed werkende tapinstallaties én schone leidingen zijn daarbij essentieel! Hier lees je hoe je je postmix installaties weer goed in gebruik stelt. Van Duijnen Horeca Service deelt ook opstarttips voor andere tapinstallaties. Zie ook opstart handleiding van de bierinstallatie, opstart wijntapinstallatie, opstart gedistilleerd installatie en in gebruikstellen van tapautomatisering. Hierin lees je hoe je je tapinstallaties weer goed in gebruik stelt.Postmix installatie bij cafe Le Journal

Opstarten van je tapinstallatie frisdrank (postmix installatie)

Hieronder zie je een handleiding over je hoe je de tapinstallatie voor fris weer in gebruik neemt. Als specialist in dranktechniek geeft Van Duijnen graag deze tips en instructies om storingen bij het opstarten te voorkomen. Zo zorg je ervoor dat je goed kunt tappen als je gasten weer mag verwelkomen.Postmix installatie Bowling Almere

Opstart advies en het in gebruik stellen van de postmix installatie:

Heb je de instructies voor het buitengebruikstellen van je postmix installatie goed opgevolgd en postmix schoon achtergelaten? Zie onze blog ‘Zo ga je om met je postmix installatie als ze tijdelijk buiten gebruik zijn’.

Volg dan onderstaande stappen bij het opstarten:

• Zorg ervoor dat je alle producten op voorraad hebt. Niet alleen de siroopdozen, maar check ook of er nog genoeg koolzuur op voorraad is.

• Controleer het waterniveau in de waterbak en vul deze zo nodig bij. Controleer ook of de ijsbank nog aanwezig is. Dit is een laag ijs in de waterbak rondom de verdamperspiralen.

• Open de koolzuurkraan van de koolzuurcilinder en controleer de drukken.
– De CO2 druk t.b.v. de carbonatortank moet op 4,8 tot 5,8 bar staan (afhankelijk van het type installatie).
– De CO2 druk t.b.v. de sirooppompen moet op 3,5 tot 4,5 bar staan.
– De CO2 druk t.b.v. de light sirooppompen moet op 2 bar staan.

• Draai de waterkranen van de postmix installatie open.

Nadat er weer opgestart wordt, het advies om per tapzuil en per smaak minimaal 2 glazen door te tappen en weg te gooien.

• Controleer de installatie op lekkages en juiste werking.

Opstarttips voor koelbuffetten

Heb je koelbuffetten tijdelijk uitgezet om kosten en energie te besparen? Lees dan deze opstarttips als je de koelingen weer gaat gebruiken. Zodat jouw gasten straks weer lekkere gekoelde drankjes kunnen bestellen.koelbuffet IJver

Vragen of hulp nodig bij een frisse start?

Wanneer je onze tips opgevolgd kun je waarschijnlijk snel beginnen. Heb je toch hulp nodig bij het weer in gebruik nemen van je tapinstallaties of het reinigen van de leidingen? Bel ons via 036 538 78 78 of mail naar onze afdeling customer service: cs-horeca@vanduijnen.nl.

Lees ook onze blog: Een vernieuwd Paradiso – Van Duijnen Horeca Service. Tom Hennen, adviseur Horeca & Contracten bij Paradiso, vertelt over de verbouwing van Paradiso, hun partners, tapautomatisering én geeft afsluitend 5 tips voor horecaondernemers.

Of bekijk hieronder onze video over hoe je meer kunt verdienen aan je drankverkoop.

 

Café restaurant Hotel
Mail dit bericht

Reacties

Reageren op deze blog

Deze bedrijven
besparen al dankzij
Van Duijnen
Horeca Service
Tapinstallatie van Van Duijnen Horeca Service