Menu

Poppodia

Meer inkomsten betekent een (nog) mooiere programmering

Als poppodium wil je natuurlijk een bijzondere programmering neerzetten, elk seizoen opnieuw. Daarvoor is veel geld nodig. De inkomsten uit de kaartverkoop worden echter voor een groot deel uitgekeerd aan de optredende artiesten. En subsidies in de cultuursector zijn de afgelopen jaren flink gedaald. Ook de kosten voor bijvoorbeeld huisvesting zijn toegenomen. Horeca als alternatieve inkomstenbron is dan ook steeds belangrijker geworden. Het is dus zeker voor poppodia van belang het maximale uit de drankverkoop te halen. Want alleen dan kun je voldoende rendement halen om te investeren in een goed programma.

783x406q=100_Patronaat__by_Sander_Beerse_02_23540_23541_913x304_90_1_0_c

Patronaat by Sander Beerse

Hoe haal je maximaal rendement uit je horeca?

Vanzelfsprekend door de kosten te laten dalen en de omzet te laten stijgen. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat je geen inkomsten meer misloopt? Hieronder drie tips en één oplossing:

 1.  Zorg voor de juiste dosering van elk drankje.
  Met een automatische tap zit altijd de juiste hoeveelheid in het glas en kan ook onervaren personeel (zoals vrijwilligers) altijd het perfecte biertje tappen, zonder verspilling. Dit kan een besparing opleveren van duizenden tot tienduizenden euro’s per jaar. En alle gasten krijgen een goed getapt drankje, ongeacht wie hen bedient.
 2. Tap efficiënter en sneller.
  Met een automatische tap werkt het personeel efficiënter en worden gasten sneller geholpen, waardoor de omzet toeneemt.
 3. Registreer het aantal getapte glazen.
  Ook dit is makkelijker dan het klinkt. Met een automatische tap worden alle getapte drankjes
  geregistreerd. Je ziet in één oogopslag hoeveel glazen er zijn getapt en hoeveel er zijn betaald. Kortom, een perfect hulpmiddel om personeel bij en aan te sturen. Want ook het ‘vergeten aan te slaan’ en weggeven van drankjes kan niet meer ongemerkt plaatsvinden. Alleen al hierdoor zal het rendement flink toenemen. Bovendien zorgt tapautomatisering ervoor dat je makkelijker een goedkeurende accountantsverklaring krijgt die nodig is voor het verkrijgen van subsidie.

We kunnen er eigenlijk kort over zijn: tapautomatisering is echt dè oplossing voor een constante tapkwaliteit, een hogere omzet uit horeca en een transparante registratie van getapte en betaalde drankjes. Dat levert geld op, geld dat je als poppodium weer goed kunt gebruiken om die ene unieke band binnen te halen.

Nog meer tips voor een hogere omzet uit horeca:

 • Inzet van een mobiele bar, zodat er op meer punten drank verkocht kan worden.
 • Inzet van Beer Up tijdens evenementen. Daarmee tap je makkelijk 16 glazen per minuut . Ook in te zetten als zelftap in bijvoorbeeld rookruimtes.
 • Inzet van zelftaps. Zo hoeven uw gasten niet aan de bar te wachten en kunnen ze tijdens een optreden zelf een biertje tappen.
 • Gebruik van een eigen biertapinstallatie i.p.v. bruikleen. Dit geeft meer keuzevrijheid en een betere onderhandelingspositie t.a.v. de drankenleveranciers.

Veel Nederlandse poppodia werken al met de tapautomatisering van Van Duijnen Horeca. Hieronder een greep uit onze klanten met een automatisch tapsysteem:

AFAS Live in Amsterdam

Poppodium 013 in Tilburg
Poppodium Bibelot in Dordrecht
Muziekcentrum de Bosuil in Weert
Doornroosje in Nijmegen
Poppodium Duycker in Hoofddorp
Podium Gigant Apeldoorn
Hedon in Zwolle
Melkweg in Amsterdam
Poppodium de Neushoorn in Leeuwarden
Paradiso in Amsterdam
Patronaat in Haarlem
Poppodium Volt in Sittard
W2 Poppodium in Den Bosch
Ziggo Dome in Amsterdam

Ook weten of tapautomatisering interessant is voor jouw poppodium? Bel 036 – 538 78 78 of vul ons contactformulier in.

Volg ook onze blogs speciaal voor poppodia en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

 

logoVan Duijnen Horeca Service heeft een samenwerking met de VNPF (Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals).

Wist je al dat leden van de VNPF die tapautomatisering bij ons aanschaffen in aanmerking komen voor een ledenvoordeel. Kijk hier voor meer informatie.

 

 

patronaat2

Deze bedrijven
besparen al dankzij
Van Duijnen
Horeca Service
Tapinstallatie van Van Duijnen Horeca Service