Menu

The Guardian, Hilversum

Offerte aanvragenInfo aanvragen

Edwin Spitsbaard, eigenaar van The Guardian kiest voor zijn nieuwe zaak VIDA weer voor tapautomatisering van Van Duijnen Horeca. De Spaanse cervezeria/taperia VIDA in Hilversum is in februari 2013 geopend in een prachtig historisch pand uit 1897.

Eigenaar Edwin Spitsbaard heeft zijn andere zaak The Guardian in Hilversum 5 jaar geleden geautomatiseerd door Van Duijnen Horeca. Door tapautomatisering werkt hij zo veel efficiënter en bespaart hij gemiddeld bijna 30 procent op zijn inkoopkosten voor bier, wijn en gedistilleerd. Omdat hij al jarenlang een goede samenwerking heeft met Van Duijnen koos hij vanzelfsprekend weer voor hen.

“Inkoop omlaag, omzet gelijk”

Edwin Spitsbaard, eigenaar van The Guardian: “De omzet van het eerste kwartaal was vergelijkbaar met vorig jaar. Maar ik had veel minder ingekocht. Het ging om zo’n 18 procent minder bier, 28 procent minder wijn en niet minder dan 40 procent minder gedistilleerd! Zo heb ik de investering in automatisering er binnen korte tijd uit.”

“Van Duijnen maakt de Mercedes onder de horecasystemen”

Edwin Spitsbaard van The Guardian overwoog al langer de stap naar tapautomatisering. “We hebben een groot terras en in het weekeinde zit bij ons zo’n 250 tot 300 man binnen. Ik riep altijd: als mijn kassa’s vervangen moeten worden, ga ik ook automatiseren. Dat was in 2009 aan de orde en toen ben ik goed rond gaan kijken. Van Duijnen maakte een professionele indruk. Ze werken met zeg maar de Mercedes onder de horecasystemen en dat is weer heel goed te koppelen met het kassasysteem dat we wilden aanschaffen. Bovendien konden we een hele mooie deal maken.”

In oktober 2009 installeerde Van Duijnen de automatische tap in The Guardian. Spitsbaard: “In januari zijn we gaan handhaven. In het begin is het voor de medewerkers namelijk wel even wennen. Maar wat ze ook zeggen: bier tappen blijft een vak. Ook al hoef je niet over de dosering na te denken!”

“Wijn, frisdrank, bier, je tapt het allemaal tegelijkertijd”

Bij The Guardian is alles geautomatiseerd. Spitsbaard: “Het werkt allemaal zoveel efficiënter. Wijn, frisdrank, bier, je tapt het allemaal tegelijkertijd waardoor de handelingssnelheid enorm omhoog gaat.” Dat laatste betekent uiteraard ook een besparing. Spitsbaard: “Dat wordt natuurlijk ook allemaal verteld. Maar als je het zelf ondervindt, dat is natuurlijk het mooiste.”

Van Duijnen Tapautomatisering

The Guardian is een mooi voorbeeld van hoe met een gelijkblijvende of zelfs dalende omzet toch winst kan worden gemaakt. Tap- of beter horeca-automatisering houdt in dat alle drankuitgiftes van één of meerdere bars gedoseerd getapt worden en gekoppeld zijn aan een informatiesysteem en de kassa. Gebruiksvriendelijke software maakt het mogelijk om op elk moment van de dag inzicht te geven in de omzet en voorraadgegevens. Dat levert niet alleen een besparing op, maar ook veel meer snelheid en gemak. Bovendien is er met dit systeem sprake van (meer) controle op de geldstroom. De ondernemer weet precies hoeveel drank er wordt weggegeven, verkocht of verspild. Van Duijnen is 24 uur per etmaal bereikbaar.

Deze bedrijven
besparen al dankzij
Van Duijnen
Horeca Service
CityHub hotel Amsterdam