Menu
24 april 2018
Café restaurant Hotel

SmartTAP zorgt voor continu inzicht in drankenstromen bij Escobar

SmartTap bij EscobarBij bar-restaurant Escobar in Amsterdam weten ze wat hard werken is. Sinds de opening vorig jaar zomer gaat het goed met de zaak. ‘In Amsterdam is er niet zo veel horeca waar je overdag lekker kunt koffiedrinken, lunchen en dineren en waar het na tienen overgaat in een borrel met muziek, tot diep in de nacht. Bij Escobar kan het allemaal.’

Escobar is dag en nacht open. En dat betekent hard werken. Onlangs lieten de twee eigenaren de nieuwste bartechnologie SmartTAP installeren, waarmee ze hun gasten nog sneller kunnen bedienen. En waarmee ze real time inzicht hebben in de drankenstromen van hun onderneming. Een kijkje achter de schermen van een sfeervol nieuw horecaconcept in de Pijp.

Trekpleister in Amsterdamse Pijp

Drie jaar geleden liepen Willem Alberts en Roderick Kunst tegen een prachtig pand aan in de Amsterdamse Pijp, aan de Albert Cuypmarkt. De ondernemers hadden elkaar eerder ontmoet bij restaurateur Ron Blaauw. Roderick had ervaring in de bediening en Willem had ervaring in het managen van een restaurant. Ze bundelden hun krachten en openden in de zomer van 2017 hun nieuwe horecaconcept: bar-restaurant Escobar, een hotspot in Amsterdam, met Zuid-Amerikaanse invloeden en een geheel eigen sfeer. En daar kwamen al snel veel mensen op af. Willem: “Escobar is een van de grotere horecalocaties de Pijp. Het is echt een borrelbuurt. We trekken veel lokale bezoekers maar ook uitgaanspubliek. We zijn blij dat we er toen op tijd bij waren.”

SmartTAPSmartTAP bij Escobar

Van ochtendkoffie tot in de kleine uurtjes

Escobar is meer dan een Spaans/Zuid-Amerikaans georiënteerde bar en restaurant. Willem: “We proberen het hele spectrum van bar en restaurant te beslaan: lunch, koffie, borrel, diner en uitgaan. Gasten komen hier bijvoorbeeld op vrijdag na het werk. Dan wordt er lekker gegeten met een biertje erbij. Na tienen gaat het over in een borrel, met muziek, tot diep in de nacht.” De drukke avonden vragen natuurlijk ook om personeel dat stevig in de schoenen staat en snel de service kan bieden waar gasten om vragen. Vooral aan de tap kan het druk zijn en dan moeten medewerkers toch nauwkeurig blijven bijhouden wat ze tappen en afrekenen.

Een volle zaak vraagt om efficiënt werken

Willem: “Al een paar maanden na de opening van Escobar zagen we dat er best veel verspilling was. Ook hadden we het vermoeden dat niet alles werd aangeslagen. We hebben een drukke zaak, dan vergeet je weleens iets af te rekenen en dat tikt aan. Daarom wilden we de drankenstroom inzichtelijker krijgen, door middel van tapautomatisering. In januari brachten we een bezoek aan Van Duijnen op de Horecava om te praten over de mogelijkheden.” Onlangs heeft Van Duijnen SmartTAP (Smart Tap & Automatisering Platform, zie uitleg verderop) bij Escobar geïnstalleerd.

Willem: “Nu kunnen we exact de hoeveelheid getapte dranken zien, ook speciaalbieren. En Roderick en ik kunnen het overal in de gaten houden, waar we ook zijn.”

SmartTAP bij Escobar in AmsterdamSmartTAP

Liever bijsturen ‘as it happens’ dan achteraf

“SmartTAP wordt ook aan ons kassasysteem gekoppeld zodat we snel kunnen bijsturen als dat nodig is. Dat vinden we belangrijk. Achteraf is personeel er toch vaak minder goed op aan te spreken. Als je tegen een kok zegt dat hij teveel heeft uitgegeven, zal hij zijn schouders ophalen en denken, ach, het is toch al gebeurd. Maar als hij van tevoren weet dat hij per maand x euro mag uitgeven en écht niet meer, dan zal dat sneller worden nageleefd. Met SmartTAP werkt het eigenlijk hetzelfde. We zien nu real time of er meer getapt is dan in de kassa aangeslagen. En daar kunnen we vervolgens direct op sturen.”

“Als je problemen wilt oplossen moet je zorgen dat je de feiten weet. Daar helpt SmartTAP bij.”

Snel terugverdiend

Voor Escobar is het grootste voordeel van SmartTAP dat je direct ziet wat er gebeurt en dat je eventuele fouten snel kunt opsporen. Willem: “Als je problemen wilt oplossen, moet je zorgen dat je de feiten weet. Daar helpt dit systeem bij. We hebben ook voor SmartTAP gekozen omdat we ervan uitgaan dat het systeem zichzelf op die manier snel terugverdient.” En de samenwerking met Van Duijnen? “Die is heel fijn verlopen. Van Duijnen heeft alles in één dag geïnstalleerd, we konden ’s avonds alweer open. We hebben nu goed inzicht in onze drankenstromen. Maar we willen ook niet té bureaucratisch worden. Het is voor ons belangrijk om ook aan de marketingkant actief te blijven. Met SmartTAP zijn we klaar voor de toekomst.”

Escobar werkt met SmartTAP

Profiteer van een gratis proefplaatsing

Wil jij ook altijd en overal inzicht hebben in de drankenstroom van jouw onderneming(en)? Of besparen en je bierverspilling/bierverlies minimaliseren? Profiteer dan van onze gratis proefplaatsing en ervaar zelf de voordelen van SmartTAP! Laat je gegevens hier achter, dan neemt een van de adviseurs van Van Duijnen Horeca Service snel contact met je op.  Of bel 036-538 78 78.

WAT IS SMARTTAP?

Smart Tap & Automatisering Platform’, ofwel SmartTAP is een hightech-maatwerkoplossing om het rendement uit dranken te verhogen en het maximale uit je horecaconcept te halen. Het platform is door Van Duijnen Horeca Service ontwikkeld en schaalbaar.

Met SmartTAP kun je je drankenstromen op afstand monitoren en managen. Je kan de dranken op de milliliter nauwkeurig doseren en registreren en daarmee verspilling minimaliseren. Dat scheelt in de inkoopkosten van je drankvoorraad! Je hebt realtime, altijd en overal (via de Cloud) informatie tot je beschikking over verbruik in je zaak, piekmomenten, storingen, hardlopers  via een gepersonaliseerd dashboard. En ook waar gasten zelf aan hun taptafel of tapwand een biertje kunnen tappen en afrekenen biedt het slimme SmartTAP platform de optimale oplossing. Lees hier meer.

SmartTAP kan aan de persoonlijke wensen van de ondernemer worden aangepast. Je kunt dus naar wens allerlei handige functionaliteiten toevoegen, en koelingen, biertanks of andere installaties eraan koppelen. Dit maakt het bijv. mogelijk om automatisch een melding te krijgen als de temperatuur oploopt omdat een koeldeur niet goed dicht zit, of als een fust of biertank bijna leeg is. Natuurlijk koppelt het Smart Tap platform met alle gangbare systemen zoals kassa- en inkoopsystemen, zodat je desgewenst ook een automatische melding krijgt als de geschonken drankjes niet worden aangeslagen in de kassa. 

 

Lees ook onze andere blog voor tips om meer rendement uit je horeca te halen.

Café restaurant Hotel
Mail dit bericht

Reacties

Reageren op deze blog

Deze bedrijven
besparen al dankzij
Van Duijnen
Horeca Service
Jorn-Stouten-Poesiat-en-KaterCityHub hotel AmsterdamZelfbedieningsbar Star Lodge hotel