Menu

Boekend tappen of debiteuren

Alle dranken welke aangesloten zijn op het tapsysteem worden gedoseerd en geregistreerd. De kassa verwerkt direct elk getapt drankje.  Dit kan middels een tafel nummer, contant of op debiteurennummer.

Voorbeeld op tafel en contant

De kelner neemt de bestelling op bij de tafel en slaat een gedeelte van de bestelling aan op de kassa (niet de dranken die geautomatiseerd zijn). De kelner activeert de bar met zijn eigen kelnersleutel en tapt alle dranken door vooraf een tafelnummer in te toetsen. Daarna brengt de kelner de bestelling naar de klant. Het is ook mogelijk om het systeem zo in te stellen dat wanneer er geen tafelnummer wordt ingevoerd de getapte dranken als contant geboekt worden in de kassa.

Tevens bestaat de mogelijkheid om op de terminal middels een PLU-nummer artikels aan te slaan. U kunt ook direct afreken via de terminal.

Debiteurenkaart

Voorafgaande aan het tappen kunt u de bar vrijgeven middels de autorisatie kaart per kaartlezer. Nadat de bar is vrijgegeven kan de debiteurenkaart op de kaartlezer van Van Duijnen geplaatst worden, welke naast de te tappen drank opgesteld staat. De gewenste drankjes kunnen nu worden getapt.

Voorbeeldsituatie met de debiteurenkaart

De barmedewerker ontvangt een debiteurenkaart van de klant. Deze klant wenst 3 bier. De barmedewerker plaats de debiteurenkaart op de kaartlezer die naast de bierzuil geplaatst is. Wanneer de hendel van de bierkraan overgehaald wordt zal het bier getapt mag worden, de tapgegevens worden direct naar het kassasysteem gestuurd voor registratie.

Doordat alle getapte dranken direct als omzet worden geboekt binnen de kassa, kan men nooit teveel drank tappen.

Deze bedrijven
besparen al dankzij
Van Duijnen
Horeca Service