Menu

Zelfbedieningsbar

Zelfbedieningsbar en tafeltaps met tapinstallaties waar gasten zelf kunnen tappen

Steeds vaker kiezen horecaondernemers voor een tapinstallatie die gasten zelf kunnen bedienen. De gasten kunnen dan zelf hun warme en/of koude dranken tappen en betalen met een pasje of pinpas. Er kan alleen getapt worden als de pas op de kaartlezer ligt of als er (contactloos) via de pinpas is betaald. Door te werken met zelftaps neemt de drankomzet toe en het bespaart personeelskosten. Wij plaatsen tafeltaps of zelfbedienings biertaps op een andere gewenste plek, maar ook complete zelfbedieningsbars.

Zelbedieningsbar Wereld Restaurant Orange in Apeldoorn en Puur in Emmen

Zelbedieningsbar Wereld Restaurant Orange in Apeldoorn en Puur in Emmen

Zelftap aan tafel bij Burgerfabriek Amsterdam
Zelftap aan tafel bij de Burgerfabriek

Zelftap gedistilleerd

Zelfbediening biertap

Wij plaatsen zelftap bierzuilen/bierkranen op taptafels op een andere gewenste plek in uw horecagelegenheid. Zo zijn er ook zelftap muurtaps te betalen via je pinpas.

Zo heeft bijvoorbeeld De Burgerfabriek in Amsterdam comfortabele tafels waar hun gasten zelf bier kunnen tappen. Hierdoor voorkomen zij de menigte en rijen aan de bar. En hun gasten genieten van een altijd lekker koud biertje.

Eigenaar van de Burgerfabriek in Amsterdam over de zelftap

“Onze zelftaps bieden ons twee voordelen: het bespaart personeelskosten en het levert ons 20% meer bieromzet. We kunnen het mooi vergelijken want we hebben tafels met en zonder biertap erop. Op de  tafels met eigen biertap is de bieromzet zeker 20% hoger”.

“We zien dat onze gasten gaan “voor de experience”, ze vinden het hartstikke leuk om zelf een biertje te tappen en willen het allemaal een keer proberen Ze hoeven niet te wachten aan de bar of tot de bediening komt. Ze vinden het heerlijk om altijd een lekker koud biertje letterlijk binnen handbereik te hebben”.

Zie de video hieronder hoe het werkt bij de Burgerfabriek.

Ook bij Stadsbrouwerij THOMS in Rotterdam, bij Karaat, Oslo Beers en IJver in Amsterdam zijn er gezellige zelftap taptafels waar gasten zelf een lekker koud biertje kunnen tappen.

Taptafels bij Karaat in Amsterdam

Taptafels bij Karaat in Amsterdam


Zelftap taptafels bij IJver

Zelftap taptafels bij IJver in Amsterdam


Zelftap taptafel bij THOMS Stadsbrouwerij in Rotterdam

Zelftaps bij THOMS Stadsbrouwerij in Rotterdam

Complete zelfbedieningsbar op maat

U kunt ook bij ons terecht voor een complete zelfbedieningsbar die wij geheel naar wens inrichten met een automatische tapinstallatie voor bier, wijn, gedistilleerd, frisdrank en koffie. Zodat uw gasten zelf kun drankje kunnen pakken en meenemen naar hun tafel. Bij CityHub hotel hebben wij de bar volledig geautomatiseerd en kunnen de gasten zelf hun drankjes inschenken via een polsbandje, lees hier hoe de eigenaren hun hotel rendabel hebben gemaakt.

Zelfbediening Beers & Barrels in Breda en Center Parcs

Selfservice bierwand Beers & Barrels in Breda en complete zelfbedieningsbar bij Center Parcs

zelfbedieningsbar bij restaurant Vandaag
Zelfbedieningsbar bij Restaurant Vandaag
Cityhub zelfbedieningsbar
Cityhub zelfbedieningsbar

Altijd de juiste dosering door tapautomatisering

De tapinstallaties zijn voorzien van automatische taps waardoor men altijd de juiste dosering tapt. Gasten tappen zo altijd, heel gemakkelijk, een perfect biertje, een goed afgemeten glas wijn of sterke drank.

zelfbediening bar

Zelfbedieningsbar bij CityHub Rotterdam

Tappen met een pasje

Kiest u voor een zelfbediening tapinstallatie dan kan uw gast een drankpas kopen en zelf een drankje tappen door zijn pasje op de kaartlezer te leggen. Zodra uw gast een drankje tapt wordt een bedrag van het (prepaid) saldo van de pas afgeschreven. Ook is het mogelijk dat dit bedrag op de rekening van uw gast wordt bijgeschreven en de gast achteraf een rekening ontvangt voor de geconsumeerde drankjes. Veel studentenverenigingen werken met dit soort kaartsystemen.

Zelfbedieningsbar Star Lodge hotel

Tappen, parkeren en de hotelkamer openen met hetzelfde pasje bij Star Lodge Hotel

Tappen en contactloos betalen met pinpas of smartphone

Het is ook mogelijk om op elke gewenst plek in uw horecagelegenheid een pintap te plaatsen waar gasten zelf een biertje tappen en betalen door hun pinpas langs de terminal te ‘swipen’. Rechts: de zelftap bij studentenvereniging Vindicat in Groningen.Tap zelf je bier en betaal contactloos via pinpas of smartphone

Meer omzet en kostenbesparing

Uit ervaring met zelftaps aan tafel blijkt dat gasten het leuk vinden om zelf te tappen en willen het allemaal een keer doen waardoor uw drankomzet aanzienlijk toeneemt. Door gasten zelf te laten tappen bespaart u bovendien flink op personeelkosten omdat minder barpersoneel nodig is.

Voordelen van zelf tap bar

 • Gasten hoeven niet te wachten.
 • Gasten hebben altijd een koel drankje binnen handbereik.
 • Fun beleving: gasten vinden het leuk om zelf te tappen zodat uw omzet verhoogd.
 • Besparing op personeelskosten.
 • Makkelijk te integreren in zelfbedieningsconcepten waarbij gasten ook hun eten zelf pakken.
 • Toe te passen op zowel koude als warme dranken.
 • Zelftaps zijn geautomatiseerd, zodat gasten altijd de juiste dosering tappen. Zij tappen zo heel gemakkelijk een perfect biertje.
 • Minder personeel komt met geld in aanraking omdat betaling via een pas gaat.

Zelftap o.a. zijn zeer geschikt voor

 • Studentenverenigingen
 • Hotels
 • Zelfbedieningsrestaurants
 • Cafés en restaurants
 • Concertzalen
Deze bedrijven
besparen al dankzij
Van Duijnen
Horeca Service
CityHub hotel AmsterdamTapinstallatie van Van Duijnen Horeca ServiceJorn-Stouten-Poesiat-en-Kater