Menu

Tafeltaps

Tafeltaps waarmee je gasten zelf tappen

Taptafels beschikken over een eigen tap, waaruit jouw gasten zelf kunnen tappen.

Met een self service tapinstallatie aan een taptafel (of zelftap taptafel) kunnen gasten heel eenvoudig en op elk gewenst moment hun eigen biertje tappen. Taptafels hebben een hoge funfactor en gasten hoeven niet meer te wachten. Dat betekent dat je drankomzet toeneemt. En je bespaart personeelskosten!

Van Duijnen Horeca heeft al veel tafeltaps geplaatst. Met diverse systemen toegespitst op de wensen van de horecaondernemer. Bijvoorbeeld met flowmeters die meten hoeveel liter bier er per tafel getapt is, eventueel met een doorvertaling naar de kassa die aangeeft wat de rekening per tafelnummer is. Maar wij hebben ook tafeltaps met elektrische bierkleppen waarmee je gasten mooi afgemeten biertjes tappen die per glas geteld en betaald kunnen worden (desgewenst met een pasje). Voordeel hiervan is dat je de bierkleppen ook op slot kan zetten als je bijvoorbeeld wil dat de tafeltaps even niet worden gebruikt.

Hieronder een paar voorbeelden:

Café De Beurs

Op advies van Van Duijnen plaatst De Beurs in Utrecht in samenwerking met de brouwer een aantal taptafels waar gasten zelf hun biertjes kunnen tappen. Aan het eind van de avond kan je precies zien hoeveel biertjes er per tafel getapt zijn en kunnen de gasten dat afrekenen. Door de hoge funfactor leveren de taptafels meer bieromzet. “Een leuke gimmick die goed past bij de nieuwe Beurs”, zegt eigenaar Theo Burger. “We hebben veel groepen en die vinden het leuk om zelf een biertje te tappen. De taptafels zijn aangesloten op biertanks en d.m.v. een teller weten de gasten hoeveel biertjes ze hebben getapt.”

Beers & Barrles in Brouwhuis Breda

Bij Beers & Barrels Breda is er, naast de diverse taptafels waar biervaten gewogen worden en de gasten achteraf betalen wat er getapt is aan de hand van een vaste liter(kilo) prijs, een prachtige tapmuur met 16 (speciaal)bieren. Aan de tapwand kunnen de gasten zelf een (speciaal)biertje tappen die ze betalen met een speciaal muntje die in de muur wordt gegooid. Er zijn twee soorten muntjes voor de goedkopere en duurdere biersoorten. Er zijn spoelkruisjes om de glazen te spoelen en Van Duijnen installeerde flowgestuurde bierkleppen (flowmeters) in de tapwand waardoor elke bierkraan stopt als het glas vol is. De speciaalbieren komen uit fusten en pils uit biertanks.

Self-Service-Tapwand-Beer-&-Barrels-Breda

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taveerne Rabenhaupt

Bij Taveerne Rabenhaupt in Groningen kunnen collega’s, familie of vrienden voor 2 uur een taptafel reserveren. Het gezelschap kan op hun website een handleiding biertappen raadplegen. Het systeem registreert precies wat er getapt is en de gasten betalen na afloop aan de bar (aan de hand van de vastgestelde literprijs).

Burgerfabriek

De Burgerfabriek in Amsterdam heeft een aantal tafels met een fraaie tafeltap, waar gasten op elk moment hun eigen bier kunnen tappen. Eigenaar: “Onze tafeltaps bieden twee voordelen: het bespaart personeelskosten en het levert ons veel meer bieromzet op. We kunnen het goed vergelijken want we hebben tafels met en zonder biertap. Op de tafels met eigen biertap is de bieromzet zeker 20% hoger. We zien ook dat onze gasten gaan voor de ‘experience’; ze vinden het hartstikke leuk om zelf een biertje te tappen. En ook niet onbelangrijk: ze hoeven niet te wachten op bediening. Met de tafeltap hebben ze altijd een lekker koud biertje letterlijk binnen handbereik.”

Klik op de afbeelding en bekijk zelf hoe de tafeltap werkt

Bekijk de grappige video Nooit meer wachten, Nooit meer dorst op facebook.

Ook bij hotels zie je selfservice biertaps zoals Cityhub en Starlodge.

Lees hier ook hoe hotels hun gasten zelf hun drankjes laten tappen. En bekijk ook de mogelijkheden voor een complete zelfbedieningsbar.

Deze bedrijven
besparen al dankzij
Van Duijnen
Horeca Service