Menu

Zo ga je om met je drankinstallaties als ze tijdelijk buiten gebruik zijn: deel 2 wijntapinstallatie

In verband met het Corona-virus besloot onze regering op zondagavond 15 maart dat alle eet- en drinkgelegenheden in Nederland hun deuren vrijwel direct moesten sluiten. Volg deze tips en instructies om storingen bij het opstarten te voorkomen. Zodat je straks, als de deuren open kunnen, er weer helemaal klaar voor bent.

Tips over hoe je het beste omgaat met je drankinstallatie – wijntapinstallatie

Hieronder geven we instructie over hoe je het beste kunt omgaan met je drankeninstallaties als zij voorlopig buiten gebruik zijn, maar ook opstart tips als je straks weer open gaat. In deze blog deel 2 lees je tips over hoe om te gaan met je wijntapinstallatie. Zie ook onderstaande blogs over de overige drankinstallaties.

Hoe ga je om met je bierinstallatie: fustbier- en tankbier installatie, zie blog deel 1
Hoe ga je om met je installatie voor gedistilleerd en hoe reinig je non drips, zie blog deel 3
Hoe ga je om met je postmix installatie, zie blog deel 4
Hoe ga je om met je tapautomatisering, zie blog deel 5

Tip: zet je koelbuffetten tijdelijk uit en bespaar kosten, zie hieronder in deze blog

Hoe ga je om met je wijntapinstallatie

Hieronder geven we antwoord op vragen en zie je hoe je jouw wijntapinstallatie het beste tijdelijk buiten gebruik stelt en waar je op moet letten bij de opstart.

Wat is de T.H.T van het aangebroken fust of BIB-doos?
Dit staat op de BIB-doos, Keg of verzegeling van de aansluiting.

Te verrichten handelingen om de wijntapinstallatie tijdelijk buiten gebruik te stellen:

Wijntapinstallatie

• Wanneer de wijninstallatie 2 tot 4 weken niet gebruikt wordt, is het de beste optie om de wijnleidingen gevuld met wijn te bewaren.
• Fustenkoppelingen dichtzetten en reinigen met schoon warmwater en vervolgens desinfecteren met P-3 Alcodes (alcohol). Vergeet de aansluiting op het fust/doos hierbij niet.
• De toevoer van de menggas- of koolzuur cilinders dichtzetten.
• Eventueel kan de temperatuur van de koelwaterbak in temperatuur verhoogd worden tot maximaal 10 graden Celsius.
• Koeler en circulatiepomp in werking laten.
• Aangebroken producten welke het toelaten om te bewaren, moeten gekoeld opgeslagen worden om de kwaliteit te verlengen.

Tapzuil(en) en tapblad:

• De uitlooptuiten van de tapkranen goed reinigen en inspuiten met P-3 Alcodes.
• De afvoeren van de tapbladen goed schoon maken, eventueel met een reinigingsmiddel en goed doorspoelen met heet water!

Te verrichten handelingen wanneer de wijninstallatie langer (dan 4 weken) buiten gebruik wordt gesteld:
• Wanneer de installatie langer buiten bedrijf wordt gesteld, moeten vooraf de wijnleidingen gereinigd worden en vervolgens te worden droog geblazen.
• De waterbak leegmaken en reinigen.
• Vervolgens kan de gehele installatie spanningsloos gemaakt worden.

Opstart advies:
• Voordat de installatie weer opgestart wordt moeten de wijnleidingen eerst gereinigd worden!
• Niveau van de waterbak controleren en/of (bij)vullen.
• De temperatuur van de koelwaterbak op de gewenste temperatuur instellen.
• De kwaliteit van de bewaarde producten controleren voordat je deze aansluit. Bij twijfel absoluut niet aansluiten en wegdoen.
• Toevoer van de menggas- of koolzuurcilinders openzetten.
• De producten doortappen en installatie controleren op juiste werking.

wijntap installatie

Tip: zet je koelbuffetten tijdelijk uit en bespaar kosten

Het bespaart energie en kosten om de koelbuffetten tijdelijk uit te schakelen, zolang het niet nodig is om de dranken te koelen.

Te verrichten handelingen om het koelbuffet tijdelijk buiten gebruik te stellen:
• Het koelmeubel uitzetten d.m.v. de aan/uit schakelaar.
• Het buffet uitruimen en de binnenzijde reinigen.
• Deurrubbers reinigen en controleren op beschadigingen.
• Condensor (zwart rooster aan zijkant) vrij van stof maken. Gebruik hiervoor een stofzuiger.
• Buitenzijde van het koelbuffet reinigen met een handwarm sopje
• Zorg ervoor dat de deuren van het koelbuffetten geopend zijn tijdens de periode dat deze buiten bedrijf zijn.

Heb je vragen of hulp nodig

Volg natuurlijk altijd de instructies van jouw brouwer of (fris)drank leveranciers. Heb je vragen? Neem contact met ons op.

Wij zijn bereikbaar

Van Duijnen heeft tijdig maatregelen getroffen om zo goed als mogelijk bereikbaar te blijven en je van dienst te zijn. We werken zo veel mogelijk op afstand. Onze service afdeling en jouw bekende contactpersonen zijn dan ook gewoon via de gebruikelijke kanalen bereikbaar (telefonisch en via email of whats app). Onze voorraden zijn op peil, leveringen, plaatsingen en onderhoudswerkzaamheden kunnen wij desgewenst uitvoeren. Adviesgesprekken en geplande bezoeken kunnen vooralsnog doorgaan, maar ook telefonisch plaatsvinden.

Ondanks de beperkende maatregelen doen wij er alles aan om je zo veel mogelijk van dienst te zijn.

Help de horeca

Ook werkt Van Duijnen samen met heel veel andere horecapartners mee aan het initiatief #helpdehoreca waarbij heel Nederland wordt opgeroepen om de horeca te ondersteunen. Kijk voor meer informatie op www.helpdehoreca.nl

Voor nu wensen wij je het allerbeste toe, en bovenal een goede gezondheid voor jou en jouw naasten!

Café restaurant Poppodia Sportclub Studentenvereniging Theater/schouwburg Van Duijnen Horeca Service
Mail dit bericht

Reacties

Reageren op deze blog

Deze bedrijven
besparen al dankzij
Van Duijnen
Horeca Service